Bh. plivačica Lana Pudar oborila državni rekord i kvalifikovala se za Olimpijske igre – bravooo

Lama Pudar će biti najmlađa učesnica Olimpijskih igara u Tokiju.

0
19

Plivačica mostarka Lana Pudar u svojoj 15 godini je na Otvorenom prvenstvu Srbije u Beogradu isplivala A olimpijsku normu u disciplini 100m delfin sa vremenom 57.37 i kvalifikovala se za Olimpijadu u Tokiju!

Kako piše portal swim-on.rs “ovaj Lanin rezultat je vredan fantastična 904 FINA boda i to je najvredniji rezultat ikada isplivan na takmičenju u Srbiji ako se izuzme Univerzijada 2009. godine”.

Mlada mostarska plivačica, Lana Pudar za cijeli život će pamtiti današnji dan budući da je dva puta oborila državni rekord i ostvarila olimpijskui A normu na 100 metara delfin za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Ova supertalentovana djevojčica koja ima samo 15 godina je preplivala dionicu za čak 57:37 sekundi, što je bolje od rezultata 58:91, kojim je oborila rekord Amine Kajtaz.

Lana se tako još više približila apsolutnom svjetskom rekordu koji je 2016. godine postavila Šveđanka Sarah Sjostrom. Sjostrom je imala vrijeme 55:48 sekundi.

Vrijedi istaći da je današnje Lanino vrijeme nosilo srebro na posljednjem Evropskom prvenstvu za seniore te vrijeme koje je bilo finale na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

Ova mlada plivačica ima već više od 500 osvojenih medalja, 40 pehara i više od 100 državnih rekorda u plivanju, a 2020. godine je proglašena za najeprespektivniju mladu sportistikinju BiH.

Pudar je isplivala dionicu za čak 57:37, a kako je to sve izgledalo pogledajte u nastavku.