EYOF 2019 – Vrijeme je za Olimpijski duh

0
140

Vrijeme je za Olimpijski duh u našem gradu, istaknuo je gradonačelnik Sarajeva u saopćenju koje prenosimo u cijelosti:

“Na početku mog mandata odlučio sam da ćemo dočekati EYOF u Sarajevu. U tom momentu to nije izgledalo realno, jer dotadašnje aktivnosti su trajale 7 godina i ništa se nije pomjerilo. Ovlasti Gradonačelnika donijele su meni i administraciji GU mogućnost da ovo poglavlje učinimo smislenim.

Da kao organizator zajedno sa Istočnim Sarajevom, napravimo preokret i stvorimo uvjete za konačno održavanje EYOF-a u Sarajevu. Istinski smo radili na tome, i rezultati su već vidljivi. 10. februara 2019. svečanom ceremonijom dočekujemo sportiste iz 46 zemalja ali i naše sugrađane i sugrađanke da zajedno svjedočimo činu paljenja Olimpijskog plamena. To zaslužuje naša omladina, naš Grad. U samoj ceremoniji učestvuje oko 700 učesnika.

Predstavit ćemo se našim gostima u svijetlu na kojeg će biti ponosni svi gradjani BiH. Ceremonija je ispunjena našom kulturom, duhom, znanjem, posebno inspirirana sadržajima za mlade i praćena najsuvremenijim tehničkim dostignućima današnjice. Bit će događaj koji će obilježiti decenije naših života.

Svaki pojedinac je u svojoj individualnosti vrijednost društva ali okupljeni zajedno, dokazali smo, dragocjenost svijeta! Mjesto našeg okupljanja bit će 10. februara 2019. U 19 sati svečana ceremonija otvaranja Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase.”