Izaberite najpoželjnijeg poslodavca BiH!

0
283

Jedan od glavnih izazova s kojim se kompanije u BiH susreću je pronalazak i zadržavanje kompetentnih i talentovanih zaposlenika. Najnovije istraživanje koje je proveo portal Posao.ba pokazuje da je Bosancima i Hercegovcima najvažniji kriterij na radnom mjestu dobri međuljudski odnosi (42 %), na drugom mjestu priznanje za obavljen rad (24 %), dok je tek na trećem mjestu novac, tj. visina primanja (19 %).

Poslodavac koji se bavi time kako se osjeća njegov radnik na radnom mjestu, neupitno će biti Najpoželjniji.

A to, ko će u BiH biti najpoželjniji poslodavac, odlučujete upravo vi.Počelo je najveće istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima u BiH. Izaberite poslodavca koji po vašem mišljenju nudi najbolje uslove za rad i razvoj zaposlenih i učestvujte u kreiranju pozitivne atmosfere na tržištu rada naše zemlje.

Kompanija Kolektiv i portal Posao.ba – vodeći portal za zapošljavanje u BiH, već trinaestu godinu zaredom organizuju najveće istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima na području Bosne i Hercegovine. Svečanoj ceremoniji proglašenja najpoželjnijih poslodavaca prethodi dvomjesečno online istraživanje, tokom kojeg svi posjetitelji portala www.posao.ba imaju priliku da glasaju za kompanije koje su po njihovom mišljenju najpoželjniji poslodavci u BiH. Istraživanje je otvoreno do kraja marta 2019. godine, a učesnike istraživanja očekuju i vrijedne nagrade.

Priznanje za poslodavce koji nude najbolje uslove za rad

Istraživanje o najpoželjnijim poslodavcima u BiH je jedinstvena prilika da se oda priznanje onim poslodavcima koji nude najbolje uslove za rad kao i priliku za razvoj i edukaciju zaposlenika. Cilj ovog projekta jeste da se kompanije dodatno motiviraju da nastave s dobrim praksama, te da kontinuirano rade na poboljšanju svojih odnosa prema zaposlenicima, vodeći se samo jednom parolom – sretan radnik, uspješna kompanija. Istovremeno, istraživanje nastoji unaprijediti i imidž privatnog sektora kao poslodavca, te podstaknuti nova zapošljavanja u privatnom sektoru.

Snažan brend poslodavca privlači dobre radnike

Jedan od glavnih izazova s kojim se kompanije u BiH susreću je pronalazak i zadržavanje  kompetentnih i talentovanih zaposlenika. Brojna istraživanja pokazuju da jak brend poslodavca može značajno olakšati proces pronalaženja novih zaposlenika, te smanjiti troškove novih zapošljavanja za polovinu, kao i broj otkaza od strane zaposlenih. Izgradnja brenda poslodavca traži konstantno ulaganje, ali je zato snažan brend poslodavca po mišljenju većine stručnjaka za regrutaciju, presudan faktor u zapošljavanju vrhunskih talenata. S tim se slažu i poslotražioci, jer više od polovine njih kažu da je brend poslodavca jedan od ključnih razloga zbog kojih se odlučuju prihvatiti ili odbiti ponudu za posao.

“Najpoželjniji poslodavac“ – kompanija u kojoj želite raditi

Priznanje „Najpoželjniji poslodavac“ omogućuje kompaniji da se pozicionira u svijesti poslotražioca kao mjesto na kojem bi željeli raditi i napredovati, te doprinosi jačanju atraktivosti kompanije i vrijednosti njenog brenda gledano iz ugla javnosti i njenih budućih zaposlenika. Postojećim zaposlenicima ovo priznanje daje potvrdu da rade na najpoželjnijem mjestu na tržištu rada u Bosni i Hercegovini, što doprinosi njihovom opštem zadovoljstvu, povećanoj produktivnosti i motivaciji na radnom mjestu.

A da li će se vaša kompanija ove godine naći na listi najpoželjnijih poslodavaca? Učestvujte u anketi i saznajte!