Nevra – bh.voda svjetske kvalitete

0
562

Naša zemlja je vodom najbogatija u regiji i spada među vodeće države u svijetu po količinama i čistoći vode. Stručnjaci navode da je kvalitet naše flaširane vode daleko ispred one uvozne. Upravo jedna kvalitetna voda, koja izvire na na 1.200 metara nadmorske visine i pripada planinskom sastavu planina Vranice i Bitovnje, je i ona koju puni kompanija Nevra d.o.o. iz Kreševa. Kompanija je registrirana 2007. godine, a ideja o njenom nastanku postojala je od ranije, kad je uzeta i koncesija nad izvorom Nevra. Inače, voda Nevra protiče kroz selo Deževice, općina Kreševo i generacijama se prenosi priča o njenoj posebnosti i kvaliteti.

„Odlučili smo uraditi analizu vode i kad smo se uvjerili u njenu kvalitetu, započeli smo sa prvim implementacijama, oko koncesije, hidrogeoloških istraživanja, do izgradnje tvornice. U konačnici, otvorili smo pogon 2010. godine i započeli sa brandom Nevra“,  kaže Vedrana Miličević-Duno, direktorica kompanije.

S obzirom na velike količine flaširane vode koja se uvozi u BiH, Miličević-Duno ističe da je najveći izazov bio osvojiti kako lokalno, tako i inozemno tržište.

„ BiH je predivna zemlja, bogata prirodnim resursima i prva u regiji, a peta u Europi po svojim kvalitetnim izvorima. Tržište u BiH prezasićeno je vodama, kako lokalnim tako i uvoznim. Pravi je izazov istaknuti svoj brend na polici i doprijeti do povjerenja konzumenata. Mi smo od početka zacrtali pravac da gradimo kvalitetan brand, od same vode do njenog pakovanja, designa, njene kontrole, usluge distribucije itd. S obzirom na to da smo relativno  mlada kompanija, još uvijek je dosta izazova pred nama i još je mnogo truda potrebno za razvoj ovog branda. Prvenstveno nam je cilj imati uistinu kompletan kvalitetan proizvod“, dodaje Miličević-Duno.

Ono što je najviše doprinijelo prepoznatljivosti brenda Nevra svakako je kvalitet same vode.  Između fabrike i izvora je čista priroda, šuma i potok te je na taj način zadržan prirodni ambijent i isključeni svi mogući faktori zagađenja.

„U decembru 2017. godine izašli smo na tržište UAE, a predstavili smo se na sajmu SIAL u Abu  Dhabiu, u organizaciji našeg zastupnika. Sajam je bio izuzetno posjećen, a naš štand jedan od najposjećenijih. Između ostalog, imali smo čast da nas posjeti i sin predsjednika UAE te mnogi visoki predstavnici, kao i predstavnici naše ambasade u Abu Dhabiu“, ističe Miličević-Duno.

Da bi svojim kupcima bili na usluzi njihove telefonske linije su uvijek otvorene za sva pitanja,  kao i online komunikacija putem društvenih mreža facebooka, instagrama ili maila. Na njihovoj oficijelnoj web stranici www.nevra.ba može se naći dosta informacija koje kupca zanimaju, kao i formular za narudžbe na koje odgovaraju u roku od 24 do 48 sati.