Svjetski kup u sankanju – Mirza Nikolajev je učinio nemoguće!

0
19

Bosanskohercegovački sankaš Mirza Nikolajev današnjim nastupom u švicarskom St. Moritzu je završio takmičenje u ovoj sezoni seniorskog Svjetskog kupa, i to kao junior.

Mirza Nikolajev je danas u superfinalu odvezao vrijeme 2:19.359, što je bilo 3.507 sekundi sporije od Austrijanca, Nica Gleirschera, pobjednika. To mu je na kraju bilo dovoljno za 30. mjesto u superfinalu.

„Nakon finala Svjetskog kupa u St. Moritzu naš predstavnik Mirza Nikolajev je u svojoj prvoj godini kao junior nastupio u seniorskoj konkurenciji i uradio je što ni u snu nismo pretpostavili da je moguće učiniti. E, Mirza je učinio nemoguće. Kvalifikovao se na svih devet trka Svjetskog kupa, plus na Svjetsko prvenstvo. Da uspjeh bude još veći, Mirza je na četiri trke uspio uči u superfinale. Prva vožnja je danas bila izvrsna, u drugoj je plaćena cijena neiskustvu“, rekao je Mirzin trener Senad Omanović.

U generalnom poretku nakon devet trka, Mirza Nikolajev je rangiran na 34. mjesto od 57 takmičara iz 25 zemlje sa 75 bodova.

 

(Oslobođenje)