U Cazinu počinje izgradnja fabrike od 23 miliona KM

Austrijska kompanija ASTA Energy Transmission Components GmbH počinje izgradnju fabrike u Cazinu koja je najavljena prije tri godine.

0
4

Austrijska kompanija ASTA Energy Transmission Components GmbH počinje izgradnju fabrike u Cazinu koja je najavljena prije tri godine.

Svečanost povodom početka izgradnje pogona zakazana je za utorak, 12. decembra 2023. u Poslovnoj zoni Ratkovac, potvrđeno je iz gradske uprave Cazina.

Podsjetimo, radi se pogonu u koji firma ASTA Energy Transmission Components GmbH posredstvom svoje filijale ASTA Bosnia d.o.o. planira investirati više od 23 miliona KM u proizvodnju u Cazinu.

Za izgradnju proizvodnih kapaciteta od Grada Cazina kupili su oko 50 duluma zemljišta i nekretnina u Poslovnoj zoni Ratkovac, a vrijednost ove kupovine iznosi 580.000 KM.

Na tom zemljištu grade proizvodni objektat sa administrativnim dijelom od cca 20 duluma. U proteklom periodu kompanija je bila angožavana oko pronalaska radnika, a prema dosadašnjim najavama posao bi trebalo naći i do 200 radnika.

Kompanija koja se bavi proizvodnjom namotaja za transformatore, generatore i različite tipove motora i sarađuje sa svim većim kompanijama iz oblasti energetike. ASTA ima vodeću poziciju u svijetu u ovim oblastima. Okrugla žica se proizvodi na više lokacija, u Bosni, Austriji, Indiji, Kini i Brazilu u dimenziji koju odredi kupac.

(Akta.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here