U sarajevskom Centru “Safet Zajko” otvoren adrenalinski park

0
202

U Centru “Safet Zajko” u Sarajevu je otvoren adrenalinski park koji je dodatno obogatio sadržaje te posjetiteljima omogućio istinsko uživanje ljubiteljima adrenalin sportova.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić je rekao da je ovaj adrenalin park prvi ovakve vrste u Sarajevu.

“Ne znam da li u BiH postoje parkovi sa takozvanim N standardom, evropskim standardom za adrenalin parkove. Ovdje smo imali mnogo sadržaja za naše najmlađe, veliki broj igrališta, a ovo je nešto za odrasle, za tinejdžere i za one koji se žele riješiti stresa”, rekao je Efendić. Općina je ovaj projekat počela prošle godine, a koštao je oko 56.000 KM.

“On je jedinstven zbog ambijenta, jer nećete nigdje naći ovakvu vrstu staze, sa svim vrstama prepreke”, opisao je Efendić i najavio radove na parku za djecu uzrasta od 2 do 5 godina.

Uz tornjeve na kojima su alpinističke stijene, ljubiteljima adrenalin sportova na raspolaganju je i devet zračnih atrakcija s različitim preprekama. Prepreke su postavljene tako da postojeća stabla povezuju s dva tornja, a u narednom periodu bit će izgrađen i zip-line, žica za spuštanje.

Adrenalin staza bit će besplatna posjetiteljima u prvoj sedmici od 16 sati, a nakon toga će se utvrditi termini i cijene.

Vježbu spašavanja na stazi danas je izveo je danas tim Gorske službe spašavanja Novi Grad, a njihova ekipa se pobrinula za sigurnost svih onih koji su željeli proći adrenalinskom stazom.