Zdravlje u tegli – marmelada od datule

0
383

„Naše MARMELADE se izrađuju od Libijske sorte datule : DEGLET NOUR, kraljice svih datula. Deglet nour ima mekan dodir , prozirnu svijetlu boju te medni okus , karakteristike koje je razlikuju od ostalih datula. Tako da su naše marmelade mekane, želirane konzistencije , smeđe – crvenkaste boje, prijatnog slatkog ukusa i karakteristične arome za datulu, objašnjava direktorica Amra Ribić.

Pored marmelade o datule, AURORA GROUP na čelu sa direktoricom Amrom Ribić je plasirala na tržište i marmeladu od datule i suhe šljive, te marmelada od datule i jabuke.

 „Vodili smo računa o stepenu i vremenu ukuhavanja , kako bi datule zadržale sve nutritivne vrijednosti…Marmelade pečemo na 45 stepeni te su takvom obradom na 100 gr gotovog proizvoda zadržale priblizno 2,5 gr proteina, 75 gr ugljenih hidrata, 63 gr voćnog sećera , 8 gr vlakana, 0,4gr masti. Vitamini i minerali : 40 mg kalcijuma, 1 mg željeza , 40 mg magnezijuma, 60 mg fosfora, 650 mg kalijuma a od vitamina skupini B i nesto C. Konzervans i ostale aditive nismo željeli da koristimo, jedina pridodata supstanca je sećer u omjeru 8% kao vid konzerviranja.“, kaže Amra Ribić.

Marketinška kampanja je rađena u Sarajevu u vidu degustiranja na sajmovima, direktno u prodajnim objektima kako bi kupci imali priliku da probaju ”ZDRAVLJE U TEGLI” što predstavlja premium proizvod koji se preporučije svim dobnim uzrastima.

Dobrobiti konzumacije ovog jedinstvenog proizvoda su da datule potiču probavu, dijabetičarima datule mogu biti odličan izbor kada je u pitanju regulacija probave, utiču na mršavljenje, poboljšavaju izgled kože. Datule prirodni lijek za smanjenje boli, mogu pomoći u smanjenju visokog krvnog tlaka zbog relativno visokog postotka magnezija. Istraživanja su pokazala da datulje pozitivno utječu na trudnoću i porođaj te poboljšavaju zdravlje kostiju.

AURORA GROUP d.o.o. je osnovana 2018. godine, sa ciljem da tržistu ponudi nešto novo, prvenstveno zdravo i bez ijednog aditiva, konzervansa, GMO…