Drugi online Biznis Forum: Ulaganje u poljoprivredu i proizvodnju hrane

0
16

Nakon održanog prvog online Biznis Foruma koji je rezultirao novim investicijama i poslovnim partnerstvima između domaćih kompanija i predstavnika poslovne bh. dijaspore u metalskom sektoru i pratećim industrijama, najavljen je drugi online Biznis Forum.

Ovaj Forum ima za cilj da predstavi potencijale za ulaganje bh. dijaspore u poljoprivredu i proizvodnju hrane, prezentira uspješne priče dosadašnjih investitora, te da kroz individualne b2b sastanke podrži lokalne zajednice i bh. poduzetnike u pronalasku svojih potencijalnih investitora i poslovnih partnera iz bh. dijaspore.

Projekat “Dijaspora za razvoj” (D4D), koji je projekat Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH, u saradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA i partnerskim općinama, organizuje poslovni online Biznis Forum za predstavnike bh. dijaspore, lokalnih zajednica, bh. poduzetnika i udruženja iz oblasti poljoprivrede i proizvodnje hrane.

Biznis Forum će se održati online 19. maja 2021. godine (srijeda), sa početkom u 10 sati, a za učešće je potrebno izvršiti registraciju na web platformi www.agro-food-d4d.b2match.io. Kompletan sadržaj Biznis Foruma (konferencijski dio i b2b pojedinačni sastanci) će se održavati preko navedene platforme i sve što trebate jeste računar ili laptop (sa kamerom i mikrofonom).

Forum će se fokusirati na oblasti poljoprivredne proizvodnje, te proizvodnje, prerade, sigurnosti i pakovanja hrane, ali i oblasti koje postaju sve atraktivnije za ulaganja, poput eko-proizvodnje, IT rješenja u poljoprivredi i proizvodnji hrane, te mehanizacije i opreme u poljoprivredi, proizvodnji i preradi hrane.

Učesnici Biznis Foruma će imati priliku zakazati pojedinačne online b2b sastanke i predstaviti poslovne ideje i projekte za investiranje i izvoz. Za učešće na b2b sastancima platforma omogućava da vrlo jednostavno kreirate svoj profil, opišete investicioni projekat i/ili ideju, pretražite profile ostalih registrovanih učesnika, te zakažete sastanke sa interesantnim potencijalnim partnerima u BiH i bh. dijaspori. Pojedinačni sastanci traju 30 minuta, a vrijeme održavanja istih možete izabrati u raspoloživim terminima na samoj platformi kada se registrujete.

Besplatno se registrujte za učešće na ovom važnom poslovnom događaju na stranici: www.agro-food-d4d.b2match.io.

Za dodatne informacije i pomoć prilikom registracije kontaktirajte Sarajevsku regionalnu razvojnu agenciju SERDA, Ured za ekonomsku saradnju sa dijasporom SERDA, kontakt osobu: Aida Džamalija Duran na telefon +387 33 641 520 i e-mail: [email protected].