Namještaj iz BiH na sajmu u Istanbulu

0
13

Članice Drvnog klastera BiH Namještaj i drvo će ove godine učestvovati na najvećem sajmu namještaja u Evropi Istanbul Furniture Fair – IIFF 2022, koji je jedan od rijetkih koji nije otkazao organizaciju u doba pandemije koronavirusa.

Kako je saopćeno iz Klastera, IIFF 2022 Istanbulski sajam namještaja je najveći sajam u historiji turskih sajmova i trenutno najveći sajam namještaja u Evropi, koji će se istovremeno održavati na sajmu Tüyap u Kongresnom centru i Istanbul Expo centru između 25. i 30. januara, a okupiće industriju namještaja prvi put u dva odvojena izložbena centra u Turskoj.

Kompanije će izlagati u 25 hala, a očekuje se učešće desetina hiljada profesionalaca iz više od 150 zemalja, sa šest kontinenata. Zakazani su i B2B sastanci udruženja Drvnog klastera BiH Namještaj i drvo sa drugim udruženjima i kompanijama.

Delegaciju udruženja će predstavljati renomirane kompanije TISA Komerc – Žepče, Ramex – Kladanj, Minalli – Živinice i Standard Furniture Factory Ilijaš, kazao je Dinko Mujkić, predsjednik udruženja Drvni klaster BiH Namještaj i drvo.

Sajam će biti organizovan u saradnji sa Tüyap Fairs Exhibitions Org. Inc. i Mos Fairs Inc. uz podršku Federacije udruženja namještaja (MOSFED).

IIFF 2022 je najveći skup aktera svjetskog namještaja u sektoru prepunom noviteta, a pokazat će svijetu proizvodnju, kvalitetu i dizajnersku moć turskog i svjetskog namještaja. Na sajmu su provedene istraživačko-razvojne i inovativne aktivnosti sa hiljadama vrsta proizvoda u mnogim kategorijama, od modernog, modularnog luksuznog namještaja do namještaja za bebe, djecu i omladinu, kancelarijskog, školskog, baštenskog namještaja i repromaterijala u ukupno 25 hala. Biće izloženi i najnoviji trendovi u dodacima i tkaninama nove generacije koje ona usmjerava.