Ovog vikenda počinje Skijaški kup ‘Srebrna lisica’ na Bjelašnici

Skijaški kup "Srebrna lisica" bit će održan u subotu 23. i nedjelju 24. januara na Bjelašnici, u okviru zvaničnog kalendara takmičenja Ski saveza BiH.

0
43

Kup “Srebrna lisica” je jako važan za razvoj i promociju alpskog skijanja u BiH jer omogućava mladim skijašima stjecanje takmičarskog iskustva te doprinosi njihovom daljem skijaškom razvoju. Također, ovo takmičenje doprinosi promociji Bjelašnice kao skijališta i kao atraktivne turističke destinacije, saopćeno je iz Ski kluba “Bjelašnica”.

“Srebrna lisica” je već dobila poziciju regionalnog takmičenja i samim tim gostovanje stranih takmičara ne izostaje pa je tako prethodnih godina bilo skijaša iz Srbije, Hrvatske i drugih zemalja regiona.

I ove godine će učestvovati veliki broj takmičara iz BiH koji će se takmičiti u disciplinama veleslalom i slalom. Kategorije takmičara su djevočice i dječaci  u dobi od šest do 16 godina.

Početak takmičarskog dijela počinje u subotu 23. januara  u 08.00 sati sa disciplinom veleslalom, dok će se proglašenje pobjednika takmičenja odvijati nakon takmičenja u pojedinim disciplinama u ciljnom prostoru.