Poslovni portal Akta.ba nosilac certifikata “Customers’ Friend – Vrhunska izvrsnost”

Poslovni portal Akta.ba nosilac je prestižnog međunarodnog certifikata “Customers’ Friend“, koji se dodjeljuje isključivo kompanijama spremnim da se obavežu na uzoran odnos prema svojim kupcima, potvrđeno je iz međunarodne kompanije Icertias.

0
185

Customers’ Friend je međunarodni projekt predstavljen prije četiri godine, a koji ima za cilj pronalaziti, detektirati i nagrađivati kompanije koje pružaju svojim klijentima i kupcima najbolje korisničko iskustvo – one koje njeguju visoku razinu profesionalnosti, kompetentnosti, ljubaznosti i transparentnosti.

U sklopu analize za certifikaciju Customers’ Friend, portal Akta.ba prošao kroz detaljan proces istraživanja i verifikacije od međunarodne organizacije ICERTIAS, a koji je temeljen na četiri glavna analitička “stupa”: 1. Ugled, 2. Komunikacija i društvene mreže, 3. Korisničko iskustvo i 4. Povjerenje.

Svaki od ovih analiziranih “stupova” podijeljen je na dodatne podgrupe koje se pojedinačno vrednuju. Naprimjer, Ugled se ocjenjuje na temelju odvojenih podgrupa: Odnos s kupcima, Podrška korisnicima, Odnos sa zaposlenicima, Odnos s poslovnim partnerima, Inovacija, Finansijska stabilnost, Kvalitet proizvoda i usluga na tržištu, Konkurentnost i Društvena odgovornost. U Komunikaciji i društvenim mrežama procjenjuju se tri podgrupe: Odnosi s medijima, Digitalna komunikacija i Klasični kanali komunikacije. U Korisničkom iskustvu procjenjuje se pet podgrupa: Intuitivnost, Jednostavnost, Brzina, Trajnost i Dostupnost. U posljednjoj grupi ocjenjuju se: Kompetencija, Pouzdanost, Integritet i Transparentnost.

Potpisivanjem službene deklaracije Customers’ Friend, koja obavezuje kompanije na održavanje izvrsnog odnosa sa svojim kupcima, partnerima i zaposlenicima – Akta.ba je ispunio sve uvjete u cjelosti kao nosilac prestižnog međunarodnog statusa i priznanja “Customers’ Friend – Superior Excellence (Vrhunska izvrsnost)“.

Akta.ba je, također, nosilac još dva certifikata izvrnosti. Prvi je Qudal – Top QUality meDAL koju su osvojili na temelju najvećeg broja glasova ispitanika u kategoriji: najkvalitetniji poslovni portal u BiH, te BestBuy Award – u kategoriji poslovni web-portal br. 1 – najbolji omjer cijene i kvaliteta u godini 2013/2014, obajvio je Poslovni portal Akta.ba.