Sanjin Pehlivanović ponovo juniorski prvak Evrope u bilijaru

0
110

Bosanskoherecgovački igrač bilijara Sanjin Pehlivanović postao je osmi put juniorski prvak Evrope u bilijaru nakon što je bio najbolji na prvenstvu za mlade “Dynamic Billard”, koji se održava u holandskom Veldhovenu.

Pehlivanović je bio najbolji u disciplini “10”, a u finalu je porazio Španca Jonasa Souta. Iako nije najbolje počeo ovo prvenstvo budući da je izgubio meč na otvaranju od Rusa Dmitriija Shkudova, Sanjin je potom pobjeđivao sve protivnike redom i plasirao se u finale.

U borbi za zlato očekivala se žestoka borba, ali je meč otišao u jednom smjeru pa je fenomenalni Sarajlija ostvario novi uspjeh trijumfom od 7:3.

Jučer je uspješan bio i Ajdin Piknjač koji je u kadetskoj konkurenciji donio Bosni i Hercegovini bronzanu medalju, koju je i ranije osvojio u disciplini “14” (straight pool).

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u bilijaru.

Pehlivanović, Piknjač i Faruk Terzić su savladali jednog od favorita za titulu Poljsku, a zatim i Rusiju te se plasirali u četvrtfinale koje se igra u nedjelju.

Već sada, iako je Evropsko prvenstvo koje se održava u Veldhovenu u toku, bh. reprezentativci su ostvarili veliki rezultat, s obzirom na to da im je ovo prvi nastup na Euru.