Tuka prvi na mitingu u Italiji

0
73

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je prvo mjesto na 9. internacionalnom atletskom mitingu u italijanskom gradiću Castiglione della Pescaia.

Tuka je stazu od 800 metara istrčao u vremenu 1:46.21, a iza sebe je ostavio Kenijca Mellya (1:47.36) i Italijana Romanija (1:50.62).

S obzirom na teške vremenske uslove, odnosno kišu koja je padala sve vrijeme, Tuka je zadovoljan rezultatom.

– Kiša je tokom cijelog mitinga bila najveći problem za nas atletičare. Padala je i tokom zagrijavanja i tokom trke i jako nam je otežavala, tako da sam prezadovoljan rezultatom. Ipak je ovo moja prva trka u sezoni i išao sam ispod 1:47, što je i bio cilj – kazao je Tuka, kojeg već 30. maja očekuje nastup na Dijamantskoj ligi u Štokholmu.

– Sam pogled na startnu listu, na kojoj se nalaze Ryan Sanchez, zatim Peter Bol, Marcin Lewandowski, Sowinski, Deng, Kramer, Saruni i Kipkoech, dovoljno govori o tome koliko je konkurencija jaka. Međutim, u Štokholmu najprije očekujem da pobijedim sam sebe, s obzirom na to da mi je cilj istrčati ispod 1.46, što je i realno uz ovakvu konkurenciju. Idem stepenicu po stepenicu i zaista s nestrpljenjem čekam nastup na Dijamantskoj ligi, kako bih vidio na kojem sam nivou – dodao je bh. atletičar.

(Fena)