Bosnalijekovi proizvodi Royal Jelly® na bazi matične mliječi

0
107

Matična mliječ je izvanredan koncentrat biološki aktivnih sastojaka, bitnih za pravilno funkcioniranje organizma. Ona sadrži vodu, bjelančevine, ugljikohidrate, vitamine (posebno B vitamine), minerale, enzime, esencijalne aminokiseline, kao i nukleinske kiseline (DNK i RNK). Poznata je po sadržaju 10-hidroksidecenoične kiseline (10-HDA), nezasićene masne kiseline izolirane isključivo iz matične mliječi, koja snažno djeluje protiv bakterija i gljivica. Matična mliječ je jedan od najbogatijih prirodnih izvora acetilholina, koji je odgovoran za prijenos nervnih impulsa i lučenje žlijezda, a sadrži i gamaglobulin, koji jača imunitet.

Matična mliječ jača vitalnost i otpornost organizma, ubrzava oporavak, poboljšava funkcionalne sposobnosti i usporava starenje. Preporučuje se preventivno u stresnim situacijama i pri velikim psihofizičkim naporima. Ukratko, matična mliječ je izvrstan biostimulator i prirodni antioksidans.

Bosnalijekovi proizvodi Royal Jelly® na bazi matične mliječi poboljšavaju fizičke i psihičke performanse, podiže imunitet, povećava apetit, poboljšava apsorpciju vitamina i minerala, a ima i antimikrobni efekat.

Više na :

http://royal-jelly.ba/

http://royal-jelly.ba/royal-superior-jelly/