Centrotrans – oficijelni prijevoznik EYOF-a

Kompaniji Centrotrans povjerena je organizacija službenog prijevoza takmičara, volontera i radnika Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) 2019. koji će se održati u periodu od 9. do 16. februara 2019. godine, a domaćini su Bosna i Hercegovina, odnosno Grad Sarajevo i Istočno Sarajevo.

0
212

Centrotrans će tokom održavanja EYOF-a aktivno angažirati oko 70 vozila i dodatno osoblje Centrotransa.

Zimski evropski omladinski olimpijski festival EYOF predstavlja najveći sportski događaj za mlade sportiste od 14 do 18 godina. To će biti i najveći sportski događaj u BiH, nakon Zimskih olimpijskih igara održanih u Sarajevu 1984. godine.

Na EYOF-u se očekuje oko 6.000 učesnika, od toga 1.600 takmičara, te oko 2.200 volontera i članova tehničke organizacije. Sportski dio manifestacije uključuje aktivnosti održavanja takmičenja u sedam sportova: alpsko skijanje, biatlon, ski trčanje, umjetničko klizanje, hokej na ledu, brzo klizanje i bordanje.

S obzirom na kompleksnost ovog projekta, Centrotrans je posvetio posebnu pažnju pripremama, planiranju i organizaciji prijevoza. Formiran je poseban tim, koji ima zadatak da izvrši pripremne radnje i kvalitetno obavi prijevoz učesnika. Za potrebe realizacije prijevoza, za koji će biti odgovoran Centrotrans, tokom održavanja EYOF-a bit će aktivno angažirano oko 70 vozila i dodatno osoblje Centrotransa: kontrolori tehničke ispravnosti, radnici službe održavanja, saobraćajni referenti, kontrolori i značajan broj voznog osoblja.