Maid Jabandžić, finansijski direktor kompanije MADI d. o. o. – CFO godine u Bosni i Hercegovini

0
15

Maid Jabandžić, finansijski direktor kompanije MADI d. o. o. iz Tešnja CFO godine u Bosni i Hercegovini

Deloitte BiH je prvi put izabrao najboljeg finansijskog direktora u Bosni i Hercegovini, a pobjednik i CFO godine je Maid Jabandžić, finansijski direktor kompanije MADI d. o. o. Tešanj.

– Zadovoljstvo nam je što smo prvi put organizovali izbor najboljeg CFO u Bosni i Hercegovini i na taj način promovisali pozitivne priče o uspjesima finansijskih direktora naših kompanija. Rad ovih izuzetnih pojedinaca direktno doprinosi osnaživanju bh. ekonomije. Izabrati najboljeg finansijskog direktora godine nije bilo jednostavno imajući u vidu da su svi prijavljeni takmičari imali odlične performanse, što je vidljivo i iz finansijskih izvještaja kompanija u kojima rade. Čestitam ovogodišnjem pobjedniku na tituli CFO godine, posebno

imajući u vidu da se radi o porodičnoj firmi koja je unatoč pandemijskim izazovima ostvarila rast i unapređenje poslovanja, istakla je Sabina Softić, partnerica za reviziju i savjetovanje i direktorica Deloitte ureda u Bosni i Hercegovini. Kako je kazao pobjednik Maid Jabandžić, ovo priznanje je u isto vrijeme i nagrada i obaveza.

– Tim više što djelujemo u BiH i predstavljamo bh. brend koji u svojoj suštini predstavlja jednu istinsku domaću proizvodnju, ali i porodični biznis koji je iz godine u godinu sve više prepoznatljiv i van granica naše zemlje. Vjerujemo u timski duh, red, rad i disciplinu, kazao je Jabandžić.

Nagrade su dodijeljene za pet najboljih takmičara, a pored pobjednika tu su i Igor Marković (NSoft d. o. o. Mostar), Emir Kadrić (Xella BH d. o. o. Tuzla), Azijada Hadžihasanović (Sisecam soda Lukavac d. o. o.) i Amil Medošević (Cargo-partner d. o. o. Sarajevo).

Pobjednik izbora plasirao se za regionalni izbor CFO godine za jugoistočnu Evropu koji će se održati u martu 2022.