CONNECTO 2019 – poslovna saradnja sa dijasporom

INTERA Tehnološki Park Mostar, zajedno sa suorganizatorima i partnerima, organizuje poslovne sastanke i druženje s poduzetnicima iz dijaspore, u četvrtak 25. jula 2019. godine, u konferencijskoj dvorani Europe u svom objektu u Bišću polju u Mostaru.

0
158

Konferencija će demonstrirati primjere poslovanja bosanskohercegovačke dijaspore, kao i stvarnog života i poslovnih iskustava poduzetnika. 

Cilj je omogućiti našoj poduzetničkoj dijaspori i domaćim poduzetnicima da lakše upoznaju nove poslovne mogućnosti i vrijedne partnere. Vjerujemo da će preduzetnici u dijaspori cijeniti informacije o trenutnim domaćim proizvodnim i uslužnim kapacitetima, dok će domaći preduzetnici biti zainteresovani za mogućnosti internacionalizacije poslovanja.

INTERA tehnološki park, uz finansijsku podršku GIZ-a, USAID-a i Gospodarske komore FBiH organizuje događaj Connecto 2019 – B2B, diaspora, digitalisation, networking & innovation.

„Biće ovo izvrsna prilika da preduzetnici iz dijaspore čuju dragocjene informacije o tome što je aktuelno od domaćih proizvodnih i uslužnih kapaciteta, a domaći preduzetnici da otkriju neke nove prilike za internacionalizaciju poslovanja“ – ističe se na sajtu INTERA tehnološkog parka.

Tokom dvije panel diskusije prisutni će imati priliku čuti inspirativne razgovore poduzetnika povratnika, ali i onih koji svoje poslovne uspjehe grade u inostranstvu dajući vlastiti osvrt na mogućnosti saradnje s dijasporom.

Dodanu vrijednost događaju predstavljaju B2B sastanci koji će uslijediti nakon četverosatnog programa konferencije, a omogućiće svim zainteresovanim preduzećima ostvarivanje kontakata s potencijalnim partnerima, saradnicima i investitorima.

Ovogodišnji Connecto 2019 upotpuniće i program u srijedu, 24. jula i petak, 26. jula. U srijedu će biti održani Dan otvorenih vrata koji će omogućiti umrežavanje učesnika, prezentovanje poslovnog okruženja BiH, ali i opuštanje uz veče vina i meze u LUX Business Baru. Petak će biti prilika da se čuju detalji o programima i potencijalima za investicije u Bosni i Hercegovini.

Kako se navodi na sajtu, INTERA tehnološki park poziva sve zainteresovane predstavnike dijaspore i lokalnih preduzeća da postanu dijelom događaja koji za cilj ima postaviti temelje Bosne i Hercegovine u kojoj nastaju inovativni proizvodi i rješenja, brzo se i lako pokreću poslovni projekti, poduzeća izvoze na međunarodna tržišta, mladi imaju nove profesionalne prilike, otvaraju se nova radna mjesta, a raste standard i kultura življenja.

Svi zainteresovani za učešće na konferenciji i B2B sastancima mogu se registrovati na linku, http://connecto2019.talkb2b.net/, izraditi svoj poslovni profil te rezervisati sastanak s drugim preduzećima.

Ovogodišnji događaj obilježiće središnja konferencija koja će se održati u četvrtak, 25. jula u prostorijama INTERA tehnološkog parka u Mostaru.