Početak proizvodnje prve bh. četkice za zube

Mladi bračni par Samra Bešlija-Ašćerić, doktorica stomatologije, i njen suprug Tarik Ašćerić, doktor dentalne medicine, pobjednici su treće emisije Treće sezone Sarajevo Business Forum Start-up Challenge.

0
18

Njihova ideja da prvi u BiH pokrenu proizvodnju četkica za zube dobila je najviše ocjene stručnog žirija u okviru TV takmičenja mladih u poslovnim idejama. Ovo takmičenje već treću godinu zaredom organizira BBI banka u saradnji sa partnerima i TV Hayat.

“Bila nam je čast da pred stručnim žirijem i velikim brojem gledaoca predstavimo našu ideju. Stekli smo nova iskustva i poznanstva te dodatnu motivaciju da nastavimo sa trudom i radom. Mišljenja smo da su takmičenja ove vrste od krucijalnog značaja za prosperitet mladih u bh. društvu. Podrška mladih jednako je važna kao i sama ideja. Zahvaljujući podršci BBI banke i partnera, korak smo bliže ostvarenju našeg cilja, a to je neovisnost u kompletnom proizvodnom procesu. Naš proizvod se trenutno nalazi u testnoj fazi, a sljedeći korak nakon toga je puštanje u promet”, kaže Tarik.

Na ideju o proizvodnji prve bosanskohercegovačke četkice za zube došli su dok su još studirali, kada su primijetili da na našem tržištu nema veliki izbor kvalitetnih četkica kao i da se sve četkice uvoze.

Projekat takmičenja mladih u poslovnim idejama nastavlja se i u narednom periodu, a svi zainteresovani prijave za emisiju mogu poslati na e-mail: [email protected], a poziv i obrasci dostupni su na web stranici BBI banke. Za pobjednike takmičenja BBI banka i partneri obezbjedili su nagradni fond u iznosu većem od 200 hiljada KM.